RYSIA Etiopia Guji
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Występuje w Bieszczadach. Skrywa się w niedostępnych kniejach, przemierza tajemnicze górskie szlaki. Charakteryzuje się rześkim, kwiatowym posmakiem rumianku z nutą białych winogron i karmelu. Jaśniej palone ziarna, idealne do alternatyw i metod przelewowych, pomogą chłonąć bezkresy połonin i docenić ich magiczną moc.
Poczuj bieszczadzką dzikość!

Wiemy, że ciężko będzie się powstrzymać, ale świeżo palona kawa wymaga czasu, aby w pełni rozwinąć swój profil smakowy. Zalecamy trening cierpliwości i kosztowanie kawy po około tygodniu od daty wypału, umieszczonej na tylnej etykiecie.
Nasze kawy są wypalone nie później niż 4 tygodnie temu. Jeśli chcesz poznać dokładną datę palenia – skontaktuj się z nami.
Kawa ziarnista, przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć w ciągu 12 miesięcy od daty wypalenia.
Dodatkowe informacje
| Kraj pochodzenia | Etiopia |
| Region | Guji |
| Stopień palenia | Jasny |
| Obróbka | Myta |
| Gatunek | Arabica |
| Metody parzenia | Przelew, kawiarka, zalewajka, AeroPress, french press |
| Kawa | Ziarnista |

Czesiek
Bardzo dobra kawa. Kupiona w Smerku i po powrocie do stanowiska z młynkiem już skonsumowana. Szkoda, że brak opakowań 1kg, bo już bym zamawiał.